zaterdag 20 mei 2017

De Telegraaf: 'Ziekenhuis Curaçao bezorgt Nederland strop'

Hervorming oude ziekenhuis naar nieuw ziekenhuis ligt al een jaar stil, als gevolg interne strubbelingenDe nieuwbouw van het ziekenhuis op Curaçao (Hospital Nobo Otrobanda, HNO)dreigt uit te lopen op een financiële strop, ook voor Nederland. Dat zeggen ingewijden vandaag, zaterdag 20 mei 2017, in De Telegraaf. De hervorming van het oude ziekenhuis naar het nieuwe ziekenhuis ligt nu al een jaar stil, als gevolg van interne strubbelingen. De teller van de rekening loopt door en komt op het conto van Curaçao en uiteindelijk ook Nederland, die de financiering heeft geregeld middels een obligatielening van €200 miljoen. 

'Het kabinet in Nederland kan straks fluiten naar zijn centen', zeggen betrokkenen.


In 2011 is de nieuwbouw van het ziekenhuis gestart, onder toezicht van SONA (Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen), die in het recente verleden namens Nederland ook de juiste besteding van subsidies aan projecten in Curaçao bewaakte.

'Er wordt nu een hoop geld uitgegeven voor nieuwe muren, waar van het beoogde doel: de verbetering van de zorg niets van terecht komt', zo verklaren betrokkenen. De artsen van het Elisabeth Hospitaal (Sehos) zijn tot nu toe veelal niet bereid om hun vrijgevestigde maatschappen in het ziekenhuis op te geven en in loondienst te treden. Het ondernemingsplan gaat daar wel van uit, waardoor er bij doorgaan in de huidige situatie jaarlijks miljoenen verlies geleden zal worden.

Lees hier de rest van dit artikel.

0 comments:

Een reactie plaatsen