dinsdag 2 mei 2017

Deel RGD-personeel in staking 'om hun geld te gaan zoeken'

Bond neemt actie personeel over indien salaris niet is gestort


Een deel van het personeel van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft vanochtend, dinsdag 2 mei 2017, het werk neergelegd. 'De mensen staken om hun geld te gaan zoeken', zegt vakbondsvoorzitter Robby Naarendorp, aldus de Ware Tijd. 

Hij kijkt nog even de kat uit de boom. Als de werknemers hun salaris vandaag niet ontvangen, zal de bond de actie overnemen. Volgens Naarendorp heeft het ministerie van Financiën niet bij alle banken gestort, waardoor rekeninghouders van De Surinaamsche Bank hun salaris niet hebben ontvangen. Tegen de werknemers en de dienstleiding van de RGD werd gezegd dat er wél gestort is.

'Financiën heeft de RGD gewoon voor de gek gehouden.' Doordat de werknemers die bij andere banken zijn aangesloten wel hun salaris hebben ontvangen, lijkt het alsof het probleem aan de bank ligt. 'Terwijl er gewoon niet gestort is.'

Naarendorp zegt, dat het ministerie van Volksgezondheid er alles aan gedaan heeft om het personeel van salaris te voorzien, 'maar, ook zij is voor de gek gehouden. Dat is een heel kwalijke zaak. Als je niet hebt gestort, moeten ze dat melden', vindt hij.

De regering had het personeel eerder gedreigd hen niet uit te betalen als zij zouden deelnemen aan de protestacties tegen het regeringsbeleid. Omdat het personeel wel gewerkt heeft moeten ze uitbetaald worden, vindt de vakbondsman.

0 comments:

Een reactie plaatsen