woensdag 24 mei 2017

Demissionair minister Girigoria, Curaçao, ziet af van haar benoeming bij LVV

Ze krijgt haar eerdere baan bij het ministerie van SOAW wel terug


Demissionair minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Sisline Girigoria ziet toch af van haar benoeming bij LVV, de dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij. Ze krijgt haar eerdere baan bij het ministerie van SOAW wel terug. Dat heeft demissionair premier Gilmar ‘Pik’ Pisas gisteren meegedeeld tijdens een persconferentie. Het Antilliaans Dagblad schrijft er over, aldus Paradidse FM vandaag, woensdag 24 mei 2017. 

Momenteel is Girigoria in Genève voor een werkbezoek van 19 dagen in verband met een congres van de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie.

Ook die dienstreis die klaarblijkelijk op eigen houtje was georganiseerd leverde veel commotie op en de Staten sommeerden de minister direct terug te keren, maar dat is tot dusverre niet gebeurd. Pisas riep haar alsnog op haar reis af te breken, voordat aanstaande maandag het kabinet Ruggenaath aantreedt.

Hij zei de afgelopen dagen contact met haar te hebben gehad via Whatsapp en zou toegezegd hebben zo spoedig mogelijk terug te keren. Ze bleek overigens afgereisd, zonder dat ze was aangemeld voor de conferentie van de WHO, zei Pisas.

0 comments:

Een reactie plaatsen