woensdag 17 mei 2017

Directeur Cultuur MinOWC Stanley Sidoel ontheven uit zijn functie

Reden voor vertrek Sidoel nog niet door minister Peneux bekendgemaakt


Cultuurdirecteur Stanley Sidoel van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is woensdag ontheven uit zijn functie. Minister Robert Peneux heeft dat bevestigd tegenover Radio 10, zo bericht de Ware Tijd. Sidoel heeft ruim tien jaar leiding gegeven aan het directoraat, maar de minister wil nog niet prijsgeven waarom hij nu moest vertrekken. 

Toch zijn er reeds langer indicaties, aldus de Ware Tijd, dat het niet botert tussen de minister en de demissionair directeur.

In januari 2016 reageerde de bewindsman nog geruststellend, nadat hij een maand daarvoor had gezegd dat er een reshuffling op Cultuur zou plaatsvinden. 'Ik denk dat mijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd en uit context zijn gehaald', zei hij toen. Toch wilde Peneux op dat moment al geen toezeggingen doen over de positie van Sidoel en lijken zijn woorden achteraf gezien op een voorbode van de ontheffing.

'Wanneer uiteindelijk zou blijken, dat vanwege gewijzigde beleidsinzichten de directeur zou moeten schuiven, dan moet ik invulling daaraan geven', liet hij optekenen.

Peneux zegt, dat er op korte termijn een vervanger voor Sidoel op het departement wordt geplaatst en dat die met een frisse aanpak de beleidsinzichten van de regering ten uitvoer zal brengen.

0 comments:

Een reactie plaatsen