zaterdag 13 mei 2017

Districtscommissaris Nerkust ontkent door 'hogerhand' te zijn geïnstrueerd bij weigering vergunning protest Kerkplein

'Locatie niet geschikt om 20.000 mensen op te vangen, zoals aangegeven door organisatie'

Regering wringt zich in bochten om weigering vergunning voor protest Kerkplein te rechtvaardigen


Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost ontkent vandaag, zaterdag 13 mei 2017, op Starnieuws dat 'van hogerhand' opdracht is gegeven om geen vergunning te verstrekken aan politieke partijen voor het houden van een protestdemonstratie op het Kerkplein. Hij geeft aan dat de locatie niet geschikt is om 20.000 mensen op te vangen, zoals aangegeven door de organisatie. De oppositiepartijen VHP, NPS, PL en ABOP willen de demonstratie op het Kerkplein houden. Daarom heeft ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk de vergunning voor het André Kamperveen Stadion ingetrokken.

Hierop hebben de voorzitters van PL, Paul Somohardjo en Gregory Rusland van de NPS, misnoegd gereageerd. Zij vinden dat president Desi Bouterse uit vrees voor de manifestatie de vergunning eerst voor het Onafhankelijkheidsplein en nu voor het Kerkplein heeft afgewezen.

Nerkust zegt niet tegen Brunswijk of de vertegenwoordiger van de PL te hebben gezegd dat door 'hogerhand' is ingegrepen.

Hij voert aan, dat ongeveer 2.000 personen opgevangen kunnen worden op het Kerkplein. Bovendien is er een vergunning aangevraagd van 10.00 uur tot 23.00 uur voor 20 mei. De organisatie wil ook een podium op straat bouwen. Daarnaast is er ook een vergunning vanaf 23.00 uur tot de volgende ochtend aangevraagd. Dit betekent volgens Nerkust, dat het hele weekend de omgeving afgesloten moet worden. Ook het bouwen van een podium maakt dat enkele uren de straten moeten worden afgesloten.

0 comments:

Een reactie plaatsen