woensdag 3 mei 2017

Door oppositie gevraagde vergadering Assemblee pas medio mei

Regering lijkt niet te zitten wachten op vergadering over ontstane maatschappelijke situatie


De aangevraagde openbare vergadering van de oppositie in De Nationale Assemblee (DNA) kan pas medio mei worden uitgeschreven. Dit is de mededeling die tijdens een fractieleidersoverleg door Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons is medegedeeld, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, woensdag 3 mei 2017.

Assembleeleden van diverse oppositionele fracties hebben de parlementsvoorzitster op 21 april gevraagd een spoedvergadering uit te schrijven. Het voorgestelde agendapunt is ‘Het bespreken van de ontstane politieke/maatschappelijke situatie’. De oppositie wil dat de regering de verhoogde brandstofprijzen terugdraait.

VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi zegt in een reactie, dat hij van de DNA-voorzitster heeft vernomen dat de regering nog niet ‘ready’ is om antwoord te kunnen geven op de indringende vragen die tijdens de vergadering gesteld kunnen worden.

'Wij hebben de DNA-voorzitster gevraagd om de openbare vergadering met hoge prioriteit uit te schrijven, omdat de samenleving ernaar uitkijkt en omdat er veel dringende vragen zijn', stelt de VHP-topman. Volgens Santokhi is medio mei toch te ver en ziet hij deze vergadering liever vandaag uitgeschreven dan morgen.

0 comments:

Een reactie plaatsen