maandag 29 mei 2017

Dorpen Redi Doti, Pierre Kondre, Cassipora en plantages Ayo en Carolina nu permanent stroom

'Oplevering van het project is een historisch moment'

In augustus moet Pokigron voorzien zijn van 24-uur elektriciteit


'Onze ouderen hebben zoveel jaren gevraagd om de stroom en we hebben die uiteindelijk gekregen. Ik ben echt ontroerd van blijdschap', zei oud-kapitein Purcy Martin van Cassipora afgelopen zaterdag. De dorpen Redi Doti, Pierre Kondre, Cassipora en de plantages Ayo en Carolina zijn sinds die dag officieel aangesloten op het elektriciteitsnetwerk van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Ongeveer 250 huishoudens hebben hierdoor permanent stroom, aldus de Ware Tijd vandaag, maandag 29 mei 2017.

Met de officiële handeling, een druk op een knop door first lady Ingrid Bouterse-Waldring, gingen de lichten van de Carolinabrug aan. Dat gebeurde in bijzijn van onder anderen dorpelingen, kapiteins, EBS-directeur Rabin Parmessar en minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Hij nam waar voor zijn collega van Natuurlijke Hulpbronnen.


Martin: 'We zijn al oud en de jongeren moeten inzien wat de inspanningen zijn van de ouderen en deze ontwikkeling grijpen.'

De regering heeft de wegen aangepakt waardoor het in vergelijking met tien jaren geleden, gemakkelijker is geworden om de school te bereiken. Behalve dat de mensen permanent stroom hebben, is de weg van Powakka naar de Carolinabrug geasfalteerd. Ook is er een brug gebouwd over de Surinamerivier, waardoor de veerverbinding niet meer nodig is.

Dorpshoofd Lesley Artist van Redi Doti noemt de oplevering van het project een historisch moment. 'Er zijn enkele mensen geweest die jarenlang hiervoor hebben gepleit, maar zij kunnen dit helaas niet meemaken, omdat ze niet meer in ons midden zijn.' De voormalige NDP-parlementariër looft de regering voor de projecten die zij heeft uitgevoerd.

Het elektriciteitsproject wordt gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Eerder zijn in dit kader de dorpen Powakka en Klein Powakka aangesloten. De EBS streeft ernaar om Pokigron in augustus te voorzien van 24-uur elektriciteit.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!