donderdag 25 mei 2017

Drie jaar cel geëist tegen man voor seksueel misbruik 13-jarig dochtertje van vriend

Advocate verdachte vindt dat zijn dochter ongeloofwaardig overkomt


De Officier van Justitie heeft gisteren drie jaar celstraf en gevangenneming geëist van S.S. De man wordt ervan verdacht de 13-jarige dochter van zijn vriend meerdere malen seksueel te hebben misbruikt. De verdachte was voorlopig in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) acht het feit wettig en overtuigend bewezen, aldus vandaag, donderdag 25 mei 2017, Starnieuws.

De verdachte had bij het Parket en bij de politie toegegeven seks met het meisje gehad te hebben. Ook had hij verklaard, dat hij het 13-jarige meisje ontmaagd had. Eerst vroeg hij haar om zijn vriendin te worden en gelijk daarna misbruikte hij het kind.

De man kwam vaak over de vloer en misbruikte haar als haar ouders afwezig waren. De tiener, die een vriend heeft, deed samen met hem op een gegeven moment aangifte bij de politie. Het meisje deed aangifte van mishandeling tegen haar vader. Daarnaast beschuldigde ze hem ervan dat hij haar verkocht om seks te hebben met zijn vriend. Later kwam zij terug op haar verklaringen en zei dat ze boos was op haar vader. Haar ouders zouden haar vriend mishandeld hebben en uit boosheid deed zij ook een aangifte tegen haar ouders. Zij vertelde de politie dat haar vader mannen zo ver kreeg om seks met haar te bedrijven.

Haar vriend woont samen met haar in haar ouderlijke woning. Maar, met haar vriend zou zij nooit seks hebben bedreven.

Op de afgelopen zitting verklaarde het meisje, dat de verdachte haar meerdere malen heeft misbruikt. De verdachte ontkent echter.

Advocate Lygia Palmburg, die de verdachte bijstaat, voerde aan dat het meisje ongeloofwaardig overkomt. Ze ging voor een totaal andere zaak naar de politie en op een gegeven moment kwam de verdachte in beeld. Hij werd toen in verzekering gesteld.

Op 14 juni houdt Palmburg haar pleidooi.

0 comments:

Een reactie plaatsen