maandag 8 mei 2017

Duizenden vrouwen in wit demonstreren in straten Caracas, Venezuela, tegen Maduro

'We hebben geen vuurwapens, alleen tieten'

(Bron foto: AFP/Ronaldo Scheimidt)

Duizenden vrouwen gekleed in wit demonstreerden zaterdag in het hoofdstad van Venezuela, om druk te houden op president Nicolas Maduro, wiens autoriteit steeds meer wordt uitgedaagd door protesten en dodelijke onrust, zo bericht het Franse persbureau AFP zondag 7 mei 2017.

Onder leiding van onder andere oppositieleiders en Lilian Tintori - de vrouw van de in de gevangenis opgesloten oppositieleider Leopoldo Lopez - droeg de menigte bloemen en protestborden.


De politie en militairen verhinderden aanvankelijk, dat de vrouwen het ministerie van Binnenlandse Zaken konden bereiken. Maar, de vrouwen bereikten uiteindelijk toch de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie.

'We gaan niet van de straten totdat we Venezuela hebben bevrijd', zei de conservatieve oppositieleidster Maria Corina Machado. 'We vragen de strijdkrachten, open geen vuur op ongewapende mensen.'


Sommige vrouwen toonden hun borsten als een pacifistisch protest, terwijl sommigen naast Machado zwaaiden met posters waarop was te lezen 'We hebben geen vuurwapens, alleen tieten.'

Soortgelijke anti-Maduro protesten vonden plaats in andere steden, waaronder San Cristobal en Aragua, waar de politie traangas gebruikte tegen de demonstranten.

(Red. De Surinaamse Krant/AFP/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen