donderdag 18 mei 2017

Eigenaar woning in Ciudad del Este, Paraguay, gaat op eigen wijze inbrekers te lijf

Man rijdt met zijn auto in op twee inbrekers als ze trachten te ontkomen in huurauto


Politie verwacht beide inbrekers snel te kunnen arresteren, ze hebben vluchtauto onder hun echte naam gehuurd


Een huiseigenaar in Ciudad del Este, Paraguay, heeft gefilmd hoe hij met zijn auto twee inbrekers ramde nadat ze probeerden te ontsnappen met uit zijn woning gestolen spullen. Milciades Rodolfo Paiva Moria, 32, voerde vorige week dinsdag zijn onorthodoxe actie uit in Ciudad del Este, aldus berichten onder andere de Argentijnse krant Clarín en de Britse krant The Daily Mail woensdag 17 mei 2017.

Moria werd op CCTV-beelden vastgelegd op het moment dat hij aan kwam rijden, terwijl iemand anders op een brommer, vermoedelijk zijn schoonmaker, buiten wachtte. Wat zij op dat moment niet wisten was,dat twee personen al in het huis waren, die bezig waren waardevolle goederen in twee rugzakken te stoppen.

Terwijl Moria zijn oprit van de garage opreed kwamen de inbrekers via de voordeur naar buiten en probeerden naar hun vluchtauto te rennen. Terwijl een van hen snel genoeg was om te ontsnappen, werd de andere aangereden door de Toyota Hilux van Moria. De man leek geen ernstig letsel te hebben opgelopen, want hij sprong snel weer op en ging naar zijn kompaan, in hun huurauto, een Kia Picanto.


Tijdens hun poging om te vluchten, ramde Moria met zijn auto de achterkant van hun voertuig, waardoor de achterruit kapot ging. De schade heeft ervoor gezorgd dat de auto op korte afstand het begaf, volgens de lokale krant Ultima Hora, waarna de mannen te voet zijn gevlucht. Het paar slaagde erin om weg te komen, maar de politie zegt dat ze de mannen heeft geïdentificeerd uit huurdocumenten van de auto met daarin hun echte namen.

De twee mannen zijn Juan Pablo Sánchez Santander en Alejandro Andrés Fernández Pérez, beide Chileen, en tegen beide is een arrestatiebevel uitgevaardigd.

(Red. De Surinaamse Krant/Clarin/Daily Mail)

0 comments:

Een reactie plaatsen