zaterdag 6 mei 2017

Geen toestemming voor oppositie voor gebruik Onafhankelijkheidsplein

Kabinet van de President: 'Grasmat Onafhankelijkheidsplein in deplorabele staat'

'Weigering wordt gezien als het weer beknotten van fundamentele rechten en vrijheden van het volk van Suriname door de opkomende dictatuur'


Op 24 april j.l heeft de gezamenlijke oppositie een verzoek ingediend bij het Kabinet van de President om het Onafhankelijkheidsplein dat bekend staat als het VOLKSPLEIN, te mogen gebruiken voor de volksprotestmanifestatie van zaterdag 20 mei. Heden 5 mei kregen de organisatoren van deze manifestatie na veel aandringen van de zijde van de oppositie een negatief antwoord van het Kabinet met als reden, dat de grasmat van het Onafhankelijkheidsplein in deplorabele staat verkeert. 

Deze weigering komt bovenop de weigering om gebruik te mogen maken van het Brasa Plein te Nw. Nickerie, met als reden dat er niet voldoende politie begeleiding aanwezig kan zijn vanwege een sportactiviteit.

De gezamenlijke oppositie wenst hierbij nadrukkelijk aan te geve,n dat de weigering om het plein voor het huis van het volk ter beschikking te stellen gezien wordt als het wederom beknotten van de fundamentele rechten en vrijheden van het volk van Suriname.

Wij spreken onze afkeuring hierover uit, en roepen alle voorvechters van democratie en alle personen die te lijden hebben van dit wanbeleid van deze regering op, om door massaal op te komen op zaterdag 20 mei a.s voorgoed af te rekenen met de opkomende dictatuur.

Blijft u niet thuis en laten wij tonen dat ook deze beknotting ons er niet van zal weerhouden om gebruik te maken van ons democratisch recht om deze regering tot beter te dwingen.

Dus allen op naar het André Kamperveen Stadion op 20 mei aanstaande.

De gezamenlijke oppositie, 
de VHP, NPS, PL en ABOP. 
Paramaribo, 5 mei 2017

0 comments:

Een reactie plaatsen