dinsdag 9 mei 2017

Gegijzelde goudconcessiehouder na overval ongedeerd aangetroffen

Overvallers na schotenwisseling met agenten in bos verdwenen

Een of meerdere overvallers gewond geraakt


De politie heeft goudconcessiehouder V.T., die zondag was gegijzeld, ongedeerd aangetroffen. Gewapende overvallers hadden zijn goudconcessie te Gunsi, Zanderij, in het district Para overvallen. Onder bedreiging van vuurwapens werd een hoeveelheid goud gestolen, terwijl de ondernemer werd gegijzeld. De politie van Zanderij ontving een telefonische melding van de overval.

Een gemengde patrouille van de politie van Para speelde hierop in. Toen agenten in de buurt van de goudconcessie waren, zagen zij een auto keren op de weg. Bij nadere observatie bleek het om de auto van T. te gaan. Toen de politie het voertuig dichtbij naderde, werd de politieauto onder vuur genomen. Agenten zagen zich genoodzaakt het vuur te beantwoorden.

Ondanks de schotenwisseling hebben de overvallers kans gezien het bos in te vluchten. In de auto werden bloedsporen aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat één of meerdere overvallers moeten zijn geraakt door kogels. Het politievoertuig heeft kogelinslagen aan de voorzijde.

De politie van Para heeft in samenwerking met het Regio Bijstand Team (RBT) Midden de omgeving uitgekamd. Van de verdachten ontbreekt elk spoor. De gegijzelde concessiehouder werd ongedeerd aangetroffen in het bos. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.

0 comments:

Een reactie plaatsen