vrijdag 5 mei 2017

Geschorste buschauffeurs NVB zijn weer aan het rijden...

'Buschauffeurs liggen niet voor het oprapen en dienstverlening moet niet in gedrang komen'

OBS-voorzitter Themen pleit voor verhoging boetes in plaats van schorsing


Buschauffeurs van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) die vanaf 1 mei voor een maand waren geschorst wegens het sjoemelen met de kaartverkoop, mogen weer rijden. Dat is de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) overeengekomen met de vervoersonderneming. 'Buschauffeurs liggen niet voor het oprapen en de dienstverlening moet niet in gedrang komen', zegt NVB-directeur Guno Robertson in de Ware Tijd van vandaag, vrijdag 5 mei 2017.

Het bedrijf en de bushoudersorganisatie zullen bespreken hoe het probleem het beste kan worden aangepakt. Het gaat om chauffeurs die passagiers geen kaart geven, maar het daarmee bespaarde geld in eigen zak stoppen.

OBS-voorzitter Kenneth Themen wil wel dat de betreffende chauffeurs worden aangepakt, maar hij vindt een schorsing te vergaand. Een maatregel die hij in gedachte heeft is forse verhoging van de boete. 'Hierdoor zullen deze chauffeurs zich twintigduizend keer bedenken om geen kaart aan de passagiers te geven.'

Overigens vindt hij dat niet de stelende chauffeur de boete moet betalen, maar de bushouder. Dit zal ertoe leiden dat hij zijn chauffeurs beter zal controleren.

0 comments:

Een reactie plaatsen