woensdag 31 mei 2017

Goldman Sachs onder vuur na steun aan het Venezolaanse regime

Vanwege bijna-faillissement Venezuela krijgt zakenbank korting aankoop schuldenpakket  

(Bron foto: Reuters)

Gisteren werd bekend, dat Goldman Sachs een pakket schulden op de kop heeft getikt van PdVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.), het staatsoliebedrijf van Venezuela. Het gaat om obligaties van in totaal 2,8 miljard dollar, zo berichten vandaag, woensdag 31 mei 2017, diverse internationale media. Vanwege het bijna-faillissement van het land - de economie kromp afgelopen jaar volgens IMF-schattingen met 18 procent, er heersen honger en een tekort aan medicijnen - krijgt de zakenbank korting. Zij betaalt slechts 865 miljoen dollar. 


Een oppositieleider beschuldigt Goldman Sachs er van 'snel geld te verdienen aan het lijden van het Venezolaanse volk' Goldman Sachs onder vuur na 'socialistische steun' aan het Venezolaanse regime

De aankoop had niet op een beroerder moment kunnen komen. Al maanden gaat de Venezolaanse oppositie de straat op om de socialistische president Maduro tot aftreden te dwingen. De opvolger van de populaire Hugo Chávez gedraagt zich steeds meer als een dictator.


Een oppositieleider beschuldigt Goldman Sachs er dan ook van 'snel geld te verdienen aan het lijden van het Venezolaanse volk'.

Door de 'hongerobligaties' te kopen, houdt de bank een corrupt regime in het zadel. Toekomstige, meer democratische machthebbers zouden deze schulden moeten weigeren af te betalen.
Ter informatie:


(Red. De Surinaamse Krant/BBC/Volkskrant/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen