dinsdag 30 mei 2017

Handelaar in exotische vogels opent spoedig zijn eigen dierenpark in Lelydorp

Erik Graanoogst: 'Toen ik in de export zat, groeide het idee al om iets voor mezelf te hebben'


'Ik heb altijd al een liefde voor vogels gehad', zegt Erik Graanoogst, eigenaar van het nieuwe, zeven hectare grote dierenpark in Lelydorp (zie foto- Bron: Jason Leysner/de Ware Tijd). Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot een volwaardig vogel- en apenpark, aldus vandaag, dinsdag 30 mei 2017, de Ware Tijd. Het park is nog niet officieel open voor het grote publiek, maar de nodige vergunningen zijn in orde. 

De liefde voor vogels heeft Graanoogst meegekregen van zijn inmiddels negentigjarige vader. Graanoogst zit al meer dan twintig jaar in de export van exotische vogels.

'Toen ik al in de export zat, groeide het idee om iets voor mezelf te hebben en om deze passie vorm te geven. Ik wilde een plaats waar ik lekker kan lopen en genieten van de dieren.'

Het houden van vogels, apen, papegaaien en kikkers bleef eerst bij een hobby, totdat vrienden en familie Graanoogst zeven jaar geleden overhaalden om zijn terrein om te bouwen tot een vogel- en apenpark.

Hij nam contact op met de overheid, die vervolgens een kijkje kwam nemen. 'De mensen van de overheid zeiden tegen me, meneer Graanoogst, wat u hier aan potentieel hebt is fantastisch.' 

Graanoogst diende een aanvraag in bij het Dienst 's Lands Bosbeheer (LBB) voor een vergunning, en met succes. Ook nam hij contact op met John Altenberg, directeur van de Paramaribo Zoo. 'Ik wilde niet dat we in elkaars vaarwater zouden zitten', aldus Graanoogst. Altenberg voorzag echter geen problemen, waardoor Graanoogst besloot van start te gaan met zijn dierenpark.

0 comments:

Een reactie plaatsen