maandag 29 mei 2017

'Het wapen van ABOP is geen geweld, maar het volk dat naar de stembus gaat'

ABOP-leider Brunswijk tevreden over start landelijke campagne te Gujaba


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is tevreden over de start van de landelijke bewustwordingscampagne afgelopen weekend te Gujaba in Boven Suriname. Hij is tevreden over de opkomst. In 2014 kon hij de zaal niet eens voor de helft vullen. Nu had hij een volle bak, terwijl mensen ook op het terrein stonden, zo bericht Starnieuws althans vandaag, maandag 29 mei 2017.

Brunswijk zegt, dat het gebied in twee etappes zal worden aangedaan. De helft van de ongeveer zestig dorpen was uitgenodigd voor de vergadering in Gujaba. De dorpen hadden vertegenwoordigers gestuurd naar de vergadering. Er zal verder gesproken worden met de structuren van de partij in het gebied en vervolgens wordt de rest van Boven Suriname bijeen geroepen. Er zullen in het hele land vergaderingen worden gehouden.

Brunswijk benadrukte, dat de ABOP het binnenland als basis heeft, maar een landelijke partij is en in alle districten meegedaan heeft aan de verkiezingen. Tijdens de vergadering heeft Brunswijk zijn gehoor voorgehouden, dat de partij een ontwikkelingsplan heeft 2015-2025. Er wordt gewerkt aan een meerjarenplan 2025-2035. Landbouw en toerisme zijn twee belangrijke ontwikkelingsrichtingen die de ABOP voorstaat.

De politicus stelde, dat de nadruk te veel gelegd wordt op Paramaribo. Hij vindt dat alle districten aan bod moeten komen, waarbij werkgelegenheid heel belangrijk is.

Brunswijk heeft duidelijk kunnen constateren, dat mensen ontevreden zijn. Zij hebben ervaren dat beloften rond de verkiezingen niet worden en zijn waargemaakt. Daarom heeft de ABOP besloten om in een vroeg stadium te beginnen de mensen uit te leggen, dat het wapen van de partij geen geweld is, maar het volk dat naar de stembus gaat.

ABOP legde de aanwezigen uit, dat zij bepalen wie aan de macht zal komen bij de volgende verkiezingen. 'We meki mati nanga den sma, dat na a systeem', aldus Brunswijk.

0 comments:

Een reactie plaatsen