vrijdag 12 mei 2017

Illegale Venezolanen (29) door Kustwacht aangehouden op Klein Curaçao

7 Vrouwen en 19 mannen hadden niet of nauwelijks te eten en waren uitgedroogd In totaal heeft de Kustwacht gisteren en afgelopen nacht 29 illegale Venezolanen aangehouden die naar het eiland wilden komen. Ze werden op Klein Curaςao gearresteerd. Gisteren kreeg de Kustwacht een tip over de aanwezigheid van mensen zonder papieren. Ter plekke werden drie personen ontdekt en aangehouden. Het ging om drie mannen die naar het steunpunt in Parera werden overgebracht, waar personeel van de Immigratiedienst hen opwachtte. 

Omdat de Kustwacht vermoedde dat meer Venezolanen zich op het eilandje schuilhielden, werd de afgelopen nacht de situatie in de gaten gehouden. In de nacht kwamen nog eens 26 mensen tevoorschijn – 7 vrouwen en 19 mannen -, die niet of nauwelijks te eten hadden en uitgedroogd waren. Dat heeft woordvoerder van de Kustwacht Roderick Gouverneur vandaag, vrijdag 12 mei 2017, gezegd tegen ParadiseFM.

Ook zij werden overgebracht naar Parera en kregen te eten en drinken. Daarna werden ze overgedragen aan de Immigratiedienst. De 29 personen zitten nu in de Vreemdelingenbarak in afwachting van hun uitzetting.

0 comments:

Een reactie plaatsen