woensdag 31 mei 2017

Inkomsten uit mijnbouw maakten in 2016 17 procent uit van totale overheidsinkomsten.

Middelgrote tot grote mijnbouwbedrijven verantwoordelijk voor 76 procent mijnbouwinkomstenDe mijnbouwinkomsten maakten in 2016 zeventien procent uit van de totale overheidsinkomsten. De inkomsten werden voor 31 procent in Amerikaanse dollars ontvangen en voor 69 procent in Surinaamse dollars. Dat meldt het ministerie van Financiën woensdag 31 mei 2017 in een persbericht, aldus de Ware Tijd. 

De middelgrote tot grote mijnbouwbedrijven waren verantwoordelijk voor 76 procent van de mijnbouwinkomsten en de kleinschalige mijnbouwbedrijven hebben een aandeel gehad van 24 procent.

Zo'n 63 procent van de mijnbouwinkomsten was van niet-belastinginkomsten, gevolgd door directe belastingen van 36 procent en 0,3 procent afkomstig van indirecte belastingen. De voornaamste niet-belastinginkomsten waren royalties en statistiek- en consentrechten, terwijl de directe belastingen afgedragen door de mijnbouwbedrijven bestonden uit inkomstenbelasting en loonbelasting en sociale premies.

Met het vrijgeven van de statistieken wil het ministerie van Financiën bijdragen aan 'een betere transparantie van de overheidsfinanciën in het algemeen en van de mijnbouwinkomsten in het bijzonder'.

Het departement wil in 2017 deze statistieken voortzetten en beschikbaar maken voor het betere publiek. De details over de mijnbouwinkomsten 2016 zijn geplaatst op de website van het ministerie van Financiën.

0 comments:

Een reactie plaatsen