maandag 15 mei 2017

Joeloemsingh: 'Vakbeweging gebruikt intimidatie als smoesje lage opkomst protestbijeenkomst'

'Waarschijnlijk zijn de mensen bewuster geworden van de bedoelingen van de groep'


'Sinds ik kan lezen en schrijven weet ik dat men intimidatie als smoesje gebruikt wanneer zaken als protestmanifestaties mislukt zijn.' Zo reageert de districtscommissaris van Nickerie Wedprekash Joeloemsingh vandaag, maandag 15 mei 2017, in de Suriname Herald, in reactie op de reden - en de regen - die een deel van de vakbeweging en maatschappelijke groepen geeft voor de matige opkomst bij de protestmanifestatie in Nieuw-Nickerie.

De opkomst van de protestmanifestatie die door C-47, BvL en ALS, PWO, FAL, BPMO, AKMOS en het Burgercollectief zaterdag gehouden in Nickerie, is slecht te noemen. Nog geen 125 personen hebben deelgenomen aan de protestbijeenkomst, althans zo schrijft de Suriname Herald. Een deel zou ook nog uit Paramaribo afkomstig zijn geweest.

De organisatie zegt dat de lage opkomst komt door de regen en intimidaties.

Joeloemsingh roept de leiders van de protestmanifestatie op om de handen in eigen boezem te steken en op een nuchtere manier na te gaan hoe het komt, dat de Nickerianen ondanks de zware mobilisatie, niet zijn komen opdagen.

'Waarschijnlijk zijn de mensen bewuster geworden van de bedoelingen van de groep.' Desondanks geeft hij aan, dat als districtscommissaris je rekening moet houden met elke burger van het district. 'Een ieder heeft het recht zich te uiten als hij of zij van mening is dat zaken niet goed gaan.'

Hij beweert verder, dat de regering moeite doet om het leed voor het volk te verzachten. Volgens hem heeft de overheid wel gevoel voor de situatie waarin Suriname is beland. 'En dat zien velen wel in.'

0 comments:

Een reactie plaatsen