vrijdag 19 mei 2017

Kennedystichting zeer blij met donatie van Srd 11.000 van Zevende-dags Adventisten

Stichting is voor groot deel afhankelijk van overheidssubsidie, waarvan betaling moeizaam verloopt


Door uitzonderlijk hoge kosten voor onderhoud, water en elektriciteit en uitbetaling van personeel is het voor de Kennedystichting elke maand een uitdaging om rond te komen. Om 'zomaar' een donatie van Srd 11.000 te krijgen, nota bene in de moeilijke economische situatie, betekent dus heel veel. 'Het is prijzenswaardig dat u in deze moeilijke tijd het initiatief neemt om dit te doen', richtte Jan Cheuk A Lam, voorzitter van de Kennedystichting, zich tot vertegenwoordigers van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten die het geld schonk. 

Sergio Pollard van de afdeling Communicatie en Gemeenschapsdiensten vertelt - zo schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 19 mei 2017, dat elk jaar een inzamelingsactie wordt gehouden ten behoeve van instanties waar de nood het hoogst is. Hij noemde het een uitdaging om het geld bijeen te krijgen, maar het enthousiasme waarmee het in ontvangst is genomen een bekroning voor het goede werk.

Het geld zal verdeeld worden tussen de school en het internaat van de Kennedystichting. Zij zullen de bestemming bepalen. De nood is heel hoog, zegt algemeen directeur Lea Welzijn-Overeem. Ze noemt als voorbeeld de aanschaf van een nieuwe wasmachine, die al gauw dichtbij de Srd 5.000 komt te liggen. 'Maar, we stellen prioriteiten.'

Ook voeding voor de pupillen van het internaat kost veel. De stichting is voor een groot deel afhankelijk van overheidssubsidie, waarvan de betaling moeizaam verloopt. De school telt 86 leerlingen en in het internaat biedt opvang aan 47 pupillen.

0 comments:

Een reactie plaatsen