vrijdag 19 mei 2017

Kinderen 7 scholen uit Abrabroki en Saron hebben milieupetitie overhandigd aan voorzitter Assemblee

Petitie onderdeel project ‘Wereld Aarde Dag 2017’ van stichtingen Projekten en MilieuWatch 


'Suriname is een mooi land, maar al dat zwerfvuil maakt het lelijk en vies'


Kinderen van zeven scholen uit Abrabroki en Saron (Paramaribo) hebben gisteren een milieupetitie met 902 handtekeningen overhandigd aan de voorzitster van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons. De petitie is een onderdeel van het project ‘Wereld Aarde Dag 2017’ van de stichtingen Projekten en MilieuWatch Suriname, schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 19 mei 2017.

Elf kinderen lazen een verklaring voor waarin ze het belang van het milieu benadrukten, maar ook het verlangen uitspraken om in een schoon Suriname op te groeien.

'Suriname is een mooi land, maar al dat zwerfvuil maakt het lelijk en vies. Op veel plaatsen wordt de gezondheid van de natuur verstoord door neergegooid afval: van snoeppapiertjes tot hele koelkasten. We eisen van alle volwassenen die verantwoordelijk zijn voor onze rechten dat ze ons beschermen en verzorgen en dat ze meewerken aan een duurzaam milieu. Want de vervuiling moet stoppen', aldus de kinderen.


Humphrey Schurman, voorzitter van de stichtingen Projekten en MilieuWatch Suriname, is blij met het initiatief van de kinderen en verduidelijkt wat hij van de Assemblee wenst.

'We willen een strenger toezicht op de uitvoering en naleving van de politiewet tegen zwerfvuil, ondersteuning van de initiatieven om Suriname te leren wat afval met de natuur doet en het ondersteunen van initiatieven rond recycling.'

 De parlementsvoorzitster vindt de petitie een mooi initiatief en een begin in het bewustwordingsproces van de jeugd. 'Het is positief dat de jongeren zich bewust zijn van het belang van een schoon milieu.'

0 comments:

Een reactie plaatsen