woensdag 31 mei 2017

Kleidam opgeworpen als noodoplossing voor wateroverlast in centrum Plantage Vierkinderen

Bij zware regenval lopen woningen in centrum Vierkinderen onder water


Er wordt een dam opgeworpen als noodoplossing voor wateroverlast in het centrum van Plantage Vierkinderen . Er wordt ook een pompgemaal geconstrueerd om het overtollig water binnen de kom van de plantage naar een hoger gelegen gebied achter de dam te pompen. Dat bericht het districtscommissariaat van Para dinsdag 30 mei 2017.

Bij zware regenval lopen woningen in het centrum van Vierkinderen onder water (zie foto - Bron: districtscommissariaat Para). 

De dam bestaat uit kleigrond en loopt parallel met de Eduard Sno weg tot de Tawaycoera kreek met een hoogte van plusminus 1,5 meter en plusminus 3 meter breed.

Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie is de opdrachtgever van deze werkzaamheden. De Tawaycoera kreek mondt uit in de Coropinakreek, die weer in verbinding staat met de Parakreek. Deze kreken zijn volgens constateringen dichtbegroeit, waardoor er geen vlotte doorstroming is van al het water uit de achterliggende hooggelegen gebieden van Vierkinderen (Matta, Valkenburg, Waakzaamheid, Wit Santi, Tempoca en Pinari) hierdoor blijft het water zitten op Vierkinderen.

Intussen is het water op Vierkinderen weggetrokken met achterlating van blubber en viezigheid op de percelen. Om dit probleem te verhelpen worden alle huishoudens, waar er sprake was van wateroverlast, voorzien van baanzand. Hiermee kunnen de bewoners hun percelen weer toegankelijk maken en ophogen.

0 comments:

Een reactie plaatsen