woensdag 31 mei 2017

Kustwacht Caribisch Gebied arresteert 51 illegale Venezolanen voor kust Curaçao

Twee zogenoemde 'go-fasts' onderschept met 'ongedocumenteerden' aan boord

(Bron foto: Kustwacht Caribisch Gebied)

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft gisternacht, dinsdag 30 mei 2017, in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC), 51 ongedocumenteerden aangehouden nabij Curaçao. Twee go-fasts zijn daarbij onderschept. Dit meld de KWCARIB.

Omstreeks middernacht detecteerde de Dash-8, het maritiem patrouille vliegtuig van de KWCARIB twee verdachte go-fasts, beiden ten zuidoosten van Curaçao. Één van de twee go-fasts voer richting het zuiden. Twee Super-RHIB’s (Rigid Hull Inflatable Boats) en de Kustwacht helikopter werden ingezet. Tevens werd een landpatrouille van de Kustwacht samen met een patrouille van het KPC naar Fuik gedirigeerd en is een zoektocht ingesteld. In totaal zijn daarbij 19 personen waarvan 9 vrouwen en 10 mannen aangetroffen. Ze zijn vermoedelijk afgezet door een van de twee go-fasts. Alle aangetroffen personen zijn overgedragen aan het KPC. Ze hadden allemaal de Venezolaanse nationaliteit.

De twee Super-RHIB’s hebben de twee go-fasts op het water onderschept. Op één van de go-fasts, die zich bevond ten zuiden van Caracasbaai, zaten 30 opvarenden en op de andere go-fast die zich bevond ten zuiden van Fuik, zaten 2 opvarenden. Beide vaartuigen zijn opgebracht naar het kustwachtsteunpunt te Parera. Aldaar zijn alle personen waarvan 14 vrouwen en 18 mannen, allen met de Venezolaanse nationaliteit, na een veiligheidsfouillering, overgedragen aan het KPC.

De zaak is verder in onderzoek.

0 comments:

Een reactie plaatsen