zaterdag 6 mei 2017

'Landloze Arbeiders' in Brazilië verkopen biologisch 'Stap Op Temer' bier...

'Vrienden omarmden ons humoristische protest tegen de nieuwe regering'De Braziliaanse 'Landloze Arbeiders Beweging' MST (Movimento dos Trabalhadores Sem Terra) heeft flessen van zijn biologische 'Stap Op Temer' - 'Fora Temer' - (zie foto - Bron: Escola Nacional Florestan Fernandes) verkocht tijdens de Tweede Nationale Agrarische Hervormings Beurs in São Paulo. De MST verkocht binnen 24 uur meer dan honderd flessen, meldde Brasil de Fato.

Gecreëerd kort na het vertrek van voormalig presidente Dilma Rousseff, dat veel Brazilianen als een parlementaire staatsgreep beschouwden, is 'Stap Op Temer' een symbool van weerstand tegen de regering-Temer. Het bier is gemaakt van water, mout en hop.

Geproduceerd door een artisanale brouwerij in Maria Lara, een MST-kamp in de staat Parana, duurt het twintig dagen voordat het moutbier gereed is voor consumptie. Transgene ingrediënten, aanwezig in de meeste Braziliaanse bieren, zijn niet verwerkt in het 'Stap Op Temer' bier.

Viviane Leal Dantas, brouwer van de biologische drank, stelt dat het bier 'pure mout is gelijkwaardig aan alle respectabele bieren'. Ze kwam twee jaar geleden in de brouwerijindustrie en begon met het produceren van 'Stap Op Temer', kort nadat hij vorig jaar het Braziliaanse presidentschap had aanvaard. 'Vrienden omarmden ons humoristische protest tegen de nieuwe regering', zei Leal Dantas, in Brasil de Fato. 'Ze hebben ons bier op social media geplaatst, en het wordt veel gedeeld en zo werd het bier bekender en bekender.' 


De productie van het bier is beperkt tot 40 liter per week. Volgens Leal Dantas past het productievolume bij de klanten, die op zoek zijn naar een uniek en lk cadeau voor familie en vrienden.
'Sommige vrienden kopen ons bier om als een cadeau mee te nemen als ze naar andere staten reizen', zei ze.

'Staop Op Temer' wordt verkocht in São Paulo, Bahia, Ceara, Rio Grande do Norte en Sergipe.

De drank is een succes op de tweede Tweede Nationale Agrarische Hervormings Beurs van de MST in São Paulo, die donderdag begon. De beurs, die zich inzet voor de bevordering van organische en holistische producten, eindigt morgen, zondag 7 mei.

Gevraagd naar de toekomst van 'Stap Op Temer' aan het eind van zijn regeertermijn, reageerde Leal Dantas, dat het bier een limited edition merk is. Maar, met een glimlach, voegde ze eraan toe, dat ze met een cliënt akkoord is gegaan met een herdenkingsmerk met de titel 'Temer Al Lang Weg', schrijft Brazil de Fato.

(Red. De Surinaamse Krant/Brazil de Fato)

0 comments:

Een reactie plaatsen