zondag 28 mei 2017

Latijns-Amerika streeft naar aantrekken van meer Chinese toeristen

Promotiebureau ProColombia gaat toeristische informatie verstrekken in Mandarijn Chinees


'Studies om het gedrag van de Chinese consument beter te begrijpen'


De Latijns-Amerika's toeristenindustrie heeft haar ogen gericht op het groeiende aantal Chinese toeristen, aldus zakenmensen in recente interviews met het Chinese persbureau Xinhua, aldus dit bureau vandaag, zondag 28 mei 2017.

'Binnen slechts acht jaar zeggen deskundigen dat we 220 miljoen Chinese reizigers, tegenover de huidige 135 miljoen, zullen zien, en dat is een kans die we niet kunnen missen', aldus Julian Guerrero, vice-voorzitter van het promotiebureau ProColombia tegenover Xinhua op de Macro Business Conference. Het zakelijke forum, dat in de havenstad Valparaiso in Chili werd gehouden, trok de industrievertegenwoordigers van de Pacific Alliance aan, een regionaal handelsblok van Colombia, Chili, Mexico en Peru.
Colombia, zoals andere leden van het Blok, is van plan om Chinese toeristen te trekken met plannen, zoals het verstrekken van informatie in Mandarijn Chinees en catering naar de Chinese smaak. 'We hebben een internetpagina in het Chinees en we hebben studies om het gedrag van de Chinese consument beter te begrijpen', aldus Guerrero.

'De interesse van Chinezen voor unieke ervaringen, in cultuur en geschiedenis, en het belang van een permanente verbinding via de toegang tot internet - we bestuderen dit alles om de Chinese toeristen te trekken', voegt Guerrero toe.

In 2016 reisden 135 miljoen Chinese naar het buitenland en gaven 261 miljoen Amerikaanse dollar uit volgens de World Tourism Organization. De strategieën hebben zich uitbetaald, zegt Maria Soledad Acosta, directrice Promotie bij PromPeru.

'Vorig jaar zag de Pacific Alliance een stijging van 20 procent in de komst van Chinese toeristen naar de vier lidstaten - Chili, Peru, Mexico en Colombia - en in 2017 verwachten we dat de komst gemiddeld met 10 procent zal toenemen', zei Acosta.

Het aantal Chinese toeristen naar Peru, de thuisbasis van de archeologische site Machu Picchu (zie foto - Bron: Andina), groeide een derde vorig jaar ten opzichte van het cijfer van 2015. 'Meer dan 25.000 Chinese toeristen bezochten Peru vorig jaar, een toename van 33 procent', aldus Acosta. Een van de belangrijkste beslissingen die het bondgenootschap heeft gemaakt om toerisme uit China te stimuleren, was het vereenvoudigen van de aanvraagprocedures voor een visum.

President Felipe Jaramillo van ProColombia reisde onlangs naar China, Japan en Zuid-Korea om zijn land als vakantiebestemming te promoten. Daartoe heeft Guerrero gezegd, dat Colombia zich heeft toegevoegd op WeChat, de instant messaging app van China. 'Ze vertelden ons dat we op dat (internet) platform moesten zijn, gezien het belang van online social media platforms in China', aldus Guerrero. Een belangrijke hindernis om Chinese toeristen aan te trekken is de taalbarrière. 'Het onderwerp van de taal is een kritisch punt. Het is van groot belang en het maakt het moeilijk om toeristen aan te trekken', aldus Guerrero.

'Er worden plannen gemaakt om het probleem op te lossen. 'We maken plannen voor training in de Chinese taal, en we denken aan het halen van stagiairs uit China naar Colombia, zodat ze Chinese gidsen kunnen worden voor bezoekers van die belangrijke markt', aldus Guerrero.

Zoals in veel Latijns-Amerikaanse landen is het toerisme in Colombia uitgegroeid tot de tweede grootste bron van buitenlandse inkomsten, na olie en gas, en voor de traditionele export, zoals koffie, bloemen en bananen, merkte Guerrero op.

Het zakelijke forum van de Pacific Alliance trok dit jaar meer dan 200 industriële leiders uit de lidstaten.


(Red. De Surinaamse Krant/Xinhua/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen