dinsdag 2 mei 2017

Leden BvL en ALS blijven in actie, het geduld is op

'Wij gaan pas aan de slag wanneer de overheid de herwaardering in place brengt'


De leden van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) zullen niet voor de klas staan, zolang de herwaardering niet volledig is uitgevoerd. De leerkrachten hebben de financiële vergoeding niet gekregen die toegezegd was. 

'Wij gaan pas aan de slag wanneer de overheid de herwaardering in place brengt', zei Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS tijdens een persconferentie vanochtend, dinsdag 2 mei 2017, zo bericht Starnieuws.

De protestvergadering van de BvL en ALS in Mata Gauri aan de Kwattaweg was druk bezocht. Diverse scholen zijn gesloten. De leerlingen die wel naar school zijn gegaan, konden geen les volgen. Zij moesten terug naar huis.

'Men kan doen wat men hebben wil. Wij gaan niet aan de slag. Het geduld van de leerkrachten is op', stelde Valies.

De vakbondsleider benadrukte dat de houding van de regering maakt dat de leerkrachten geen andere keus hebben. Met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) kan binnen een uur een oplossing worden bereikt, terwijl de BvL jaren heeft gestreden voor een betere waardering. Volgens Valies wordt er politiek bedreven met de leerkrachten. 

'Er moet een oplossing komen. De leerkrachten gaan door totdat er een oplossing komt, wat er ook gebeurt. Onze strijd gaat onverkort door.'

0 comments:

Een reactie plaatsen