dinsdag 9 mei 2017

Leden BvL en ALS verwerpen resultaat van overleg regering

Onderwijsbonden blijven in staking


De algemene ledenvergadering van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben gisteren het resultaat van de besprekingen met de regering niet geaccepteerd. Het werk wordt vandaag, dinsdag 9 mei 2017, niet hervat. De onderwijsgevenden zijn sinds dinsdag, het begin van het derde kwartaal, in actie. 

De ledenvergadering heeft het bestuur onder leiding van Wilgo Valies de opdracht gegeven om weer te gaan praten met de regering, zo bericht Starnieuws.

Er is zaterdag en zondag uitvoerig gesproken met een regeringsdelegatie onder leiding van raadsadviseur Jules Wijdenbosch. Valies heeft het resultaat van de bijeenkomst meegedeeld aan minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Valies zei gisteren, dat er bij de leerkrachten geen vertrouwen meer is in de regering. Zij willen geen beloften maar harde eisen. De regering zal volgens Valies een gebaar moeten maken, waardoor de leerkrachten bereid zijn weer les te geven. Zij zijn ontevreden over de uitvoering van de herwaardering. De knelpunten zijn voorgehouden aan de regering.

Er zal volgens Valies een aanvaardbare oplossing moeten komen, willen de leerkrachten het werk hervatten. Valies begrijpt de houding van de leden.

0 comments:

Een reactie plaatsen