dinsdag 9 mei 2017

Leden van de BvL en ALS blijven in actie, 'tot het uiterste'

'De BvL en ALS worden gedesavoueerd door de regering'


De leden van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben vandaag, dinsdag 9 mei 2017, tijdens een vergadering in Mata Gauri te Kwatta besloten in actie te blijven. Zij willen dat de regering antwoordt op een brief die is geschreven. De onderwijsgevenden zijn sinds vorige week dinsdag in actie. Na de Paasvakantie zijn de lessen niet hervat, zo schrijft Starnieuws.

Tijdens de vergadering vandaag zijn werden drie voorstellen gedaan. Een is terug naar school tot tien uur 's ochtends. Het tweede voorstel is, teruggaan naar school en kijken of eind mei het bedrag van de herwaardering gestort is. Gekozen is voor de derde optie waarin een brief is gestuurd naar de regering, en wachten op een reactie. Er is een gesprek aangevraagd met de regering gisteren na de vergadering. Tot nu toe is niet gereageerd op het schrijven, zei bondsleider Wilgo Valies tijdens een persconferentie.

Uit de media heeft Valies vernomen, dat vicepresident Ashwin Adhin is gaan onderhandelen met de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). Daar is besloten om de herwaardering eind mei uit te betalen. Valies stelt, dat de BvL en ALS gedesavoueerd wordt door de regering. De leden zijn verontwaardigd over de opstelling van de regering.

Het besluit is nu genomen, dat de BvL en de ALS in actie blijven totdat de overheid met een reactie komt op de brief van de twee bonden.

Er is het weekend vergaderd en afgesproken was, dat het resultaat voorgehouden zou worden aan de leden. 'Dat is ook gedaan, maar de regering besluit om met de FOLS te praten en eenzijdig afspraken te maken', zegt Valies. Hij vindt dat de regering zuurstof geeft aan FOLS, terwijl onderwijsgevenden volgens hem deze organisatie de rug toekeren en zich aansluiten bij de ALS. De leraren gaan niet terug naar de FOLS, want de leraren hebben al een keus gemaakt, benadrukt Valies.

De FOLS krijgt van de regering 'de credit' zonder dat deze organisatie zich heeft ingezet, meent Valies. Hij wenst gerespecteerd te worden door de overheid. 'Tot dan blijven wij in actie. Wij gaan tot het uiterste.'

0 comments:

Een reactie plaatsen