zondag 7 mei 2017

Leerkrachten Nickerie bieden petitie aan aan politie na weigering vergunning demonstratie

Onderwijsgevenden bedekken mond met een doek en tape, omdat ze monddood zijn gemaakt


Leerkrachten in Nickerie hebben vrijdagmorgen een petitie aangeboden aan de politie, bestemd voor de korpschef. De onderwijsgevenden aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn niet te spreken over de weigering van het verstrekken van een vergunning voor het houden van een vreedzame demonstratie gisteren in Nieuw Nickerie, zo bericht Starnieuws zaterdag 6 mei 2017.

De leiding van de actievoerende organisaties heeft op een persconferentie in het district meegedeeld dat Nickerie zaterdag 13 mei platgelegd zal worden. Leerkrachten hadden hun mond met een doek en tape bedekt om aan te geven dat ze monddood zijn gemaakt.

In de petitie hebben zij aangegeven dat er geen enkele reden was om de vergunning te weigeren. Ondanks de Nicopa rally had de vreedzame betoging door kunnen gaan. Zij voerden aan, dat er in het verleden grote evenementen zijn gehouden, waarbij er voldoende politie op de been was.De leerkrachten stelden, dat tijdens hun acties zaken nooit uit de hand zijn gelopen. Zij zijn niet bezig met een opstand of het volk op te ruien, maar willen uiting geven aan hun eis tot uitvoering van de herwaardering. De leerkrachten voelen zich beknot met de afwijzing van de vergunning.

Tijdens een persconferentie haalden Robby Berenstein (C-47), Sham Binda (AKMOS, Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname /Burger Collectief), Dayanand Dwarka, Robby Naarendorp (C-47) en Liakat Mahawatkhan aan dat er drogredenen zijn gebruikt om de vergunning af te wijzen. Er werd vrijdag opnieuw een vergunning ingediend. Er wordt op gerekend dat deze keer wel toestemming wordt gegeven. Vooruitlopend op de toestemming is de mobilisatie in Nickerie begonnen.

0 comments:

Een reactie plaatsen