woensdag 3 mei 2017

Man tot drie jaar cel veroordeeld voor seksueel misbruik 6-jarig nichtje

Tijdens detentie moet veroordeelde psychologisch beleid worden


De rechter heeft gisteren een man veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van het 6-jarige dochtertje van zijn zus. Een en ander speelde zich af in de periode 2015 tot en met augustus 2016. Dit meldt het Dagblad Suriname vandaag, woensdag 3 mei 2017.

Volgens de moeder van het slachtoffer werd zij op een ochtend rond vijf uur wakker en ging even bij haar dochter kijken. Tot haar schrik zag zij haar broer naakt op het meisje liggen. Het meisje had geen ondergoed aan. Volgens de moeder schrok haar broer en rende meteen de kamer uit.

Bij navraag bij het meisje bleek, dat de oom dit voor de tweede keer had gedaan. Volgens het meisje wreef  haar oom zijn geslachtsdeel tegen dat van haar en probeerde hij haar zover te krijgen dat hij verder kon gaan, maar werd hij betrapt voordat hij haar kon binnendringen.

Volgens advocaat Hedley Derby heeft het psychologisch rapport van de man uitgewezen, dat hij een verminderde controle heeft op de beheersing van zijn seksuele gevoelens. Daarnaast werd hij niet voldoende seksueel bevredigd door zijn partner. Hij pleitte ervoor dat er een begeleiding op dit gebied komt voor de man en zijn partner.

De Officier van Justitie voerde aan, dat het opmerkelijk is dat de oom in eerste instantie alles had toegegeven en spijt had betuigd voor zijn handelingen. 'Ik heb geblunderd en heb een les geleerd', zei de verdachte bij zijn eerste verklaring. Maar, volgens het Openbaar Ministerie begon de verdachte achteraf alles te ontkennen, omdat het kind vanwege een trauma niets op de strafzitting kon verklaren.

De rechter vond dat de eerste verklaring van de verdachte duidelijk te vinden was in het proces-verbaal. Zij veroordeelde daarom conform de eis van het Openbaar Ministerie en gelastte ook nog de psychologische begeleiding van de veroordeelde gedurende zijn detentie.

0 comments:

Een reactie plaatsen