donderdag 11 mei 2017

Minister Miranda gaat ontwateringsprobleem te Wintiwai aanpakken

Miranda brengt oriëntatiebezoek aan Wintiwai


Tijdens een oriëntatiebezoek gisteren, woensdag 10 mei 2017, aan de buurt Wintiwai heeft minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie instructies gegeven om het probleem van wateroverlast grondig aan te pakken. Het ontwateringsprobleem in deze buurt doet zich al zeker veertig jaar voor, zegt Raoul Swedo, hoofdvoorlichter bij het ministerie. 

Behalve dat erven en straten bij de minste en geringste regenbui onder water lopen, trekt het water heel langzaam weg.

De bewindsman werd geconfronteerd met stilstaand water op het terrein van OS Wintiwai. Om dit probleem tot het verleden te laten behoren, heeft hij ter plekke besloten dit snel maar goed gecoördineerd aan te pakken. Een kolkenzuiger werd naar het gebied gedirigeerd en er werd onmiddellijk begonnen met het opheffen van geconstateerde blokkades in de rioleringen.

Swedo geeft aan dat de voorlaatste keer toen het gebied blank kwam te staan, veel leerlingen daar het slachtoffer van zijn geworden. Naast de gevaren van het oplopen van ziekten doordat bewoners door het water moeten lopen, gaat ook schoeisel snel kapot.


'Het is een kinderrijke buurt en de minister is zich gaan oriënteren. Daarbij heeft hij een begin gemaakt met het helpen oplossen van het probleem', aldus de hoofdvoorlichter.

Samen met het managementteam en medewerkers van de afdelingen Wegen en Ontwateringswerken zal het probleem grondig aangepakt worden. Behalve Wintiwai zal ook Belfima worden aangepakt. 

0 comments:

Een reactie plaatsen