vrijdag 5 mei 2017

Minister Peneux en vakbondsman Valies hebben goed gesprek gevoerd

Peneux bespreekt gesprekspunten in weekeinde met president Bouterse en vicepresident Adhin

Kemphanen zoeken nu toch in overleg naar oplossing... - Pers niet welkom van Valies bij bespreking


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL)/Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), hebben vrijdag 5 mei 2017 een goed gesprek gehad. De onderwijsbonden hebben hun knelpunten op tafel gelegd. Er zal gewerkt worden aan een structurele oplossing, zo schrijft Starnieuws.

Minister Peneux zei tegen journalisten, dat hij de punten die naar voren zijn gekomen dit weekend zal bespreken met onder andere president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin. Het gaat om het herwaarderingsprogramma en de looncomponenten. Het ligt in de bedoeling dat op korte termijn een oplossing wordt bereikt. Er wordt alles aan gedaan om het schooljaar niet verloren te laten gaan.

Valies wilde niet inhoudelijk ingaan op de punten. Deze moeten eerst voorgelegd worden aan de leden van de BvL en ALS.

Valies en Peneux erkennen dat het een goed gesprek is geweest. Beiden zullen zich inzetten om een oplossing te bereiken.

Overigens bericht de nieuwswebsite The Suriname Herald, dat Peneux journalisten bij de bespreking met Valies wilde hebben, zodat zij verslag konden doen van het onderhoud. Nadat minister Peneux de vakbondsman had ontvangen, had hij de pers ook uitgenodigd om zich te begeven naar de vergaderzaal.

Valies maakte echter duidelijk, dat hij niet zou deelnemen aan de vergadering, indien de pers erbij zou zijn. Ook de afdeling Communicatie van het ministerie mocht niet erbij zijn. Verder werd het staatspropagandaprogramma Info-act ook buiten de zaal gezet. Er mocht zelfs geen opname gemaakt worden van de vergadering.

De reden waarom Valies de pers niet wil toelaten, is dat het volgens hem niet gebruikelijk is dat media bij besprekingen aanwezig zijn. Hij wilde geen show hebben, zegt Juan Pawiroredjo van de afdeling Voorlichting en Communicatie van het ministerie in een reactie.


0 comments:

Een reactie plaatsen