dinsdag 30 mei 2017

Minister van Financiën Santiago Peña van Paraguay gaat in 2018 voor het presidentschap

Huidig president Horacio Cartes gaat niet voor tweede termijnDe minister van Financiën Santiago Peña van Paraguay gaat in 2018 voor het presidentschap met de zegen van de centraal-rechtse president Horacio Cartes, zeiden de leiders van de regerende Colorado-partij gisteren tegen verslaggevers, aldus vandaag, dinsdag 30 mei 2017, het persbureau Reuters.

Dat vereist dat Peña, een 38-jarige econoom die voorheen bij het Internationaal Monetair Fonds en bij de centrale bank van Paraguay functies bekleedde, afstand moet nemen van zijn huidige positie, zodra zijn kandidatuur officieel wordt.

Beleggers zijn blij met Cartes' laag belasting beleid en stellen, dat door zijn toedoen Paraguay een ​​van de snelst groeiende economische groeipercentages in Latijns-Amerika is. Maar, zijn poging om de Grondwet te veranderen om een tweede regeertermijn mogelijk te maken, leidde tot opstanden eerder dit jaar. Cartes zei vorige maand, dat hij niet voor weer voor het presidentschap gaat om stabiliteit te bewaren.

Er zijn weinig andere duidelijke presidentskandidaten, terwijl Peña relatief gebrek heeft aan politieke ervaring en waarschijnlijk zal moeten strijden voor de Colorado-nominatie tegen partijveteranen. Peña heeft in recente interviews aangetoond, dat zijn beleid waarschijnlijk gelijk zal zijn aan dat van Cartes - een deksel op de belastingen houden, het tekort beheersen en de sociale programma's verruimen in 's werelds 4e soja exporteur.

De kandidatuur van Peña wordt naar verwachting deze week officieel bevestigd. Een woordvoerder van Peña zei, dat hij geen informatie heeft over de timing van een aankondiging. Partijbijeenkomsten worden gehouden in december van dit jaar voor de algemene verkiezingen in april.


(Red. De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen