woensdag 24 mei 2017

Ministerie van BuZa Nederland ontraadt reizen naar Venezuela

Ministerie raadt mensen aan die toch naar het land afreizen om zich te registreren bij BuZa

(Bron: BuZa)

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft vandaag, woensdag 24 mei 2017, het reisadvies voor Venezuela aangepast. Reizen naar het land wordt ontraden. Het advies is om alleen af te reizen als het strikt noodzakelijk is. 

De grensstreek met Colombia moet helemaal worden gemeden. Reden is de al tijden gespannen situatie in Venezuela, waardoor het gevaar bestaat dat mensen terechtkomen in onlusten en demonstraties. Door die gewelddadige onlusten zijn de afgelopen weken doden gevallen.

Door de steeds slechtere economische situatie is er schaarste aan voedsel, medicijnen en papiergeld. Ook is er in het Zuid-Amerikaanse land veel gewelddadige criminaliteit, waar buitenlanders het slachtoffer van kunnen worden.

Het ministerie raadt mensen aan die toch naar het land afreizen om zich te registreren bij BuZa.


https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/venezuela

Reisadvies Venezuela

Laatst gewijzigd op: 23-05-2017 | Nog steeds geldig op: 24-05-2017
De politieke situatie in het land is gespannen. Bij demonstraties door het gehele land zijn dodelijke slachtoffers gevallen. De komende weken zullen er meer demonstraties gaan plaatsvinden. Reis alleen naar Venezuela als het noodzakelijk is.

De laatste ontwikkelingen

De politieke situatie in Venezuela is gespannen. Het overleg tussen de regering en de oppositie is vastgelopen. De afgelopen weken zijn talloze demonstraties gehouden in het gehele land. Hierbij zijn dodelijke slachtoffers gevallen. Ook de komende weken zullen er op steeds meer plaatsen demonstraties plaatsvinden. Deze kunnen tot confrontaties en geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Deze demonstraties en politiemaatregelen leiden met grote regelmaat tot wegblokkades. Hierdoor ontstaan verkeersopstoppingen. Houdt daar rekening mee, bijvoorbeeld bij aankomst of vertrek uit het land. Reis ruimschoots voor uw vliegtuig vertrekt naar de luchthaven.

Financiële ontwikkelingen

Het is in Venezuela lastig om aan contant geld te komen. Er staan vaak lange rijen voor banken en geldautomaten waar slechts kleine bedragen kunnen worden opgenomen. Vaak is dit niet meer dan omgerekend € 4. Oude biljetten zijn uit de roulatie gehaald en er worden nieuwe uitgebracht. Dit proces verloopt erg traag. Zorg er daarom voor dat u voldoende Amerikaanse dollars in contanten bij u heeft.

Voedseltekorten, watertekorten en elektriciteitstekorten

Het tekort aan basislevensmiddelen is de afgelopen maanden groter geworden. Er staan steeds vaker lange rijen voor supermarkten, bakkers en drogisterijen. De tekorten hebben al geleid tot spontane protesten, plunderingen en overvallen op voedseltransporten. Wees alert bij menigten.
In het gehele land kan sprake zijn van watertekorten en onderbrekingen in de elektriciteitsvoorziening. Deze onderbrekingen komen regelmatig voor en kunnen soms dagen duren.  

Opening van de grens met Colombia

Sinds augustus 2016 gaat de grens met Colombia geleidelijk aan open. Beide landen onderhandelen over verdere invulling van afspraken hierover. In de grensgebieden is sprake van gespannen rust. Ook is in een aantal grensgemeenten de noodtoestand van kracht. Reis daarom niet naar het grensgebied van Venezuela met Colombia.

Informeer naar veiligheidssituatie ter plaatse

Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

0 comments:

Een reactie plaatsen