maandag 22 mei 2017

Ministerie van LVV: 'De schade door wateroverlast voor de agrarische sector is groot'

Naast regen zorgen dichtbegroeide kanalen en aangetroffen rommel voor verstoppingen


De schade voor de agrarische sector is groot. Veel landbouwers zijn hun groenten, fruit en aardvruchten kwijt. Door dit verlies zullen de prijzen van de gewassen stijgen. Dit zegt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in een vandaag, maandag 22 mei 2017, uitgebracht persbericht. 

LVV heeft sinds donderdag oriëntatiebezoeken gebracht aan onder water liggende gebieden in de districten Wanica en Commewijne. Samen met de districtscommissariaten Wanica Noordwest en Commewijne zijn afspraken gemaakt welk ministerie op welke plekken ontwateringswerkzaamheden zal verrichten. Door de vele neerslag de vorige week, ondervinden veel gebieden wateroverlast.

De delegatie van het ministerie van LVV heeft diverse plaatsen bezocht.
In het district Wanica: Bilitonkanaal, Leysnerkanaal, Tawajariekreek, Gotong Royongkanaal, de Makakreek, Larecokanaal, Mohameddienweg, Rammanendweg, Big Jonesstraat, Sabanweg en Malangweg.
In het district Commewijne: Bakkie en Laarwijk.

LVV en het ministerie van Regionale Ontwikkeling zijn intussen bezig met ontwateringswerkzaamheden zoals het opschonen, uitdiepen en verbreden van kanalen. Naast de vele neerslag in deze grote regenperiode, zorgen ook dichtbegroeide kanalen en aangetroffen rommel voor verstoppingen, waardoor het overtollige water niet verder kan stromen en of wegtrekken. Hierdoor staan niet alleen straten, woonerven en huizen onder water, maar ook gebieden waar agrarische activiteiten worden ontplooid.

Een andere oorzaak van het wateroverlastprobleem is dambreuk zoals te Bakkie en Laarwijk. Het ministerie van LVV zal zich ook in andere districten die te kampen hebben met wateroverlast oriënteren.

0 comments:

Een reactie plaatsen