donderdag 11 mei 2017

Ministerie van RO: Dialoog over grondenrechten moet leiden tot oplossing

Regering en vertegenwoordigers van Afro Surinamers Binnenland en inheemsen komen 9 augustus met gezamenlijke verklaring

(Bron foto: ministerie van RO)

De regering en vertegenwoordigers van Afro Surinamers van het Binnenland en de inheemsen, komen op 9 augustus, Dag der Inheemsen, met een gezamenlijke verklaring over de oplossing van het grondenrechtenvraagstuk. Dit zegt, de afdeling Voorlichting van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO), in een vandaag, donderdag 11 mei 2017, uitgegeven persbericht. 

Er is vorige week een dialoogronde gestart met Afro Surinamers van het Binnenland. Eerder, in april, werd gesproken met inheemse afgevaardigden.

Bij een tweede ontmoeting zal over een stappenplan worden gesproken. Vertegenwoordigers van de directoraten Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DOI) en Duurzame Ontwikkeling Afro Surinamers Binnenland (DOAS) hebben met representanten van diverse stammen gesproken over het grondenrechtenvraagstuk. Alle stammen waren vertegenwoordigd, met uitzondering van de Paramaccaners, omdat zij zich midden in een rouwproces bevinden in verband met het overlijden van hun granman, Samuel Forster, twee maanden geleden.

Zowel het ministerie, als de Afro Surinamers van het Binnenland en de inheemsen, willen graag de gesprekken vervolgen, zegt RO. Alle deelnemende groepen hebben hun volledige medewerking toegezegd om te komen tot de gezamenlijke verklaring over dit vraagstuk en de oplossing ervan.

0 comments:

Een reactie plaatsen