woensdag 24 mei 2017

Ministerie van RO ontvangt zes laptops en drie printers van IAmGold/Rosebel

Apparatuur bestemd voor de drie nieuwe directoraten


Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft zes laptops en drie printers ontvangen van IAmGold/Rosebel Gold Mines. De spullen zijn bestemd voor de drie nieuwe directoraten die vorig jaar oktober zijn ingesteld. Sharmila Jadnanansing, Director Legal and Corporate Affairs, heeft de overdracht gedaan aan minister Edgar Dikan, aldus het ministerie dinsdag 23 mei 2017. 

De nieuwe directoraten zijn Agrarische Ontwikkeling Binnenland, Duurzame Ontwikkeling Inheemsen en Duurzame Ontwikkeling Afro Surinamers Binnenland.

De laptops, met inbegrip van een garantieperiode van 3 jaar, en printers hebben een waarde van ongeveer Srd 60.000.

Rosebel draagt bij aan de verdere institutionele versterking van het ministerie. De apparaten zullen vooral voor het uitvoeren van duurzame projecten voor de binnenlandse gemeenschappen worden ingezet.

Maya Dorini, secretaris van RO, heeft namens het ministerie dank uitgesproken voor de geste. Ze heeft de garantie gegeven, dat de apparatuur goed zal worden ingezet en dat er dankbaar gebruik van zal worden gemaakt. Ook minister Dikan zei de maatschappij zeer erkentelijk voor de donatie te zijn, meldt het ministerie.

Overigens is het opmerkelijk, dat een ministerie kennelijk niet zelf de middelen heeft om dergelijke belangrijke apparatuur zelf aan te schaffen, maar afhankelijk is van een multinational...

(Red. De Surinaamse Krant)

0 comments:

Een reactie plaatsen