dinsdag 23 mei 2017

Moord op 37-jarige Braziliaanse prostituee Thay Cruz in België opgelost

47-Jarige vriend uit Waals-Brabant bekent moord

Man wurgt vriendin en steekt haar vervolgens in brand


De moord op de 37-jarige Braziliaanse prostituee Thay Cruz (zie foto - Bron: R7, Brazilië) is opgelost. Haar 47-jarige vriend uit Waals-Brabant heeft bekend dat hij haar wurgde en het lijk in brand stak en achterliet in een bosje nabij Doornik. Dit meldt vandaag, dinsdag 23 mei 2017, het Nieuwsblad.

Hij voelde zich verraden door zijn vriendin die in Brazilië woonde, maar in Brussel werkte in de prostitutie.

Het parket van Bergen-Doornik deelde vandaag mee, dat de verdachte heeft bekend dat hij zijn slachtoffer op de morgen van 8 mei heeft gedrogeerd en meegenomen naar Frankrijk. Toen hij verloren reed in de grensstreek heeft hij haar gewurgd met een elektriciteitskabel en het lichaam achtergelaten in een gracht langs een veldweg. Het lichaam, dat de dader in brand had proberen steken, werd twee weken geleden aangetroffen door een jager.

Wetenschappelijk onderzoek, onder meer DNA-analyse, bracht aan het licht dat het om het lichaam ging van de 37-jarige Ludmilla Cruz Thayrinck, een Braziliaanse die als prostituee in Brussel werkte. Het was na een tip van haar familie in Brazilië dat het onderzoek in een stroomversnelling kwam. Cruz had een twaalfjarige zoon in Brazilië met wie ze wekelijks contact onderhield. De jongen verblijft daar bij familie terwijl zijn moeder hier geld kwam verdienen. Eens ze genoeg had om in haar geboorteland een goed leven te kunnen leiden, zou ze terugkeren.

Vrij snel kwamen de speurders op het spoor van haar 47-jarige vriend hier in België. Onderzoek naar zijn en haar tijdsbesteding en de uitlezing van hun telefonische gegevens dreven de vriend in het nauw. Uiteindelijk kon hij niet anders dan overgaan tot bekentenissen.

De verdachte werd gisteravond door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. Thay Cruz 'was een vrouw die iedereen gezien had zodra zij ergens binnenkwam', zegt haar sportcoach. Zij bleef ook bevriend met een Brussels journalist die zij na haar aankomst in België drie jaar geleden had leren kennen. 'Zij was dol op ons land', zegt hij.

0 comments:

Een reactie plaatsen