woensdag 3 mei 2017

NDP Albina onderneemt lijmpoging binnen bestuur afdeling Marowijne

Veel onvrede onder NDP'ers in het district Marowijne over gebrek aan onderlinge communicatie


De NDP-afdeling Albina zal het voortouw nemen in lijmpogingen binnen het afdelingsbestuur NDP Marowijne. Dit besluit werd gisteravond genomen tijdens een vergadering in het partijcentrum te Albina. De perikelen binnen de NDP Marowijne waren de directe aanleiding voor de vergadering, zo bericht Starnieuws vanmiddag, woensdag 3 mei 2017.

De leden Cyrano Asoiti, Claudy Doornkamp, Derrick Tapoh, Susan Grandisson en Ricardo Olensky van NDP Albina hebben het initiatief genomen samen met enkele NDP-aanhangers.

Parlementslid Grace Watamaleo heeft de bijeenkomst ook bijgewoond.

Eind vorig week is er een kink in de kabel gekomen bij de NDP Marowijne. Er is veel ophef ontstaan, nadat bekend was geworden, dat er sprake is van een scheuring binnen het NDP-bestuur Marowijne. Er is een uitstroom van leden. Slechts de jongeren en de Vrouwenraad van de NDP Marowijne lijken standvastig.

De voorzitter van de NDP Marowijne, Clyde Sengwai, tevens hoofdbestuurslid van de partij, stond er op een gegeven moment alleen voor. De overige leden hebben de partij de rug toegekeerd uit onvrede over de gang van zaken. Verschillende leden van de NDP Albina hebben gezegd, dat ze nog steeds achter de partijleiding staan. De NDP Albina heeft geconcludeerd, dat de onvrede voortvloeit uit het gebrek aan onderlinge communicatie. De afdeling zal zich inzetten voor een betere onderlinge communicatie.

De vergadering heeft besloten om de structuren van Moengo onder leiding van hoofdbestuurslid Sengwai uit te nodigen voor een ontmoeting op vrijdag 5 mei.

0 comments:

Een reactie plaatsen