woensdag 3 mei 2017

NDP'er Doekhie vindt dat inwoners Nickerie geen reden tot klagen hebben

Doekhie vindt demonstratie tegen regeringsbeleid in zijn district niet nodig: 'De mensen kunnen eten en drinken'

'Bij protestacties in Paramaribo zie ik vooral mensen die geld bezitten lopen' 


De vakcentrales, vakbonden en maatschappelijke organisaties die regelmatig een demonstratie teen het regeringsbeleid in Paramaribo organiseren, verplaatsen komende zaterdag hun actieterrein naar Nickerie.

Parlementariër Rashied Doekhie van de NDP in Nickerie zegt vandaag, woensdag 3 mei 2017, in een reactie in de Ware Tijd, dat de Nickerianen eigenlijk geen reden hebben tot klagen. Integendeel merkt hij tevredenheid onder de Nickerianen en noemt als voorbeeld dat voor het eerst in de geschiedenis 100.000 ton rijst is geëxporteerd. Er is eveneens voor het eerst verbetering van elektrificatie na dertig tot veertig jaar en het logeergebouw is gemoderniseerd en uitgebreid.

'De mensen kunnen eten en drinken.' Doekhie merkt op, dat hij bij de protestacties in Paramaribo vooral mensen die geld bezitten ziet lopen. 'Verlangen naar meer is geen armoede', zegt hij.

Collega-parlementariërs van de oppositie die meelopen in de demonstratues, vooral zij die dubbel verdienen, roept hij op om hun salaris af te staan. 'Laten ze hun salaris afstaan aan minderbedeelden. Begin je salaris aan vier gezinnen te geven in plaats van op straat te lopen.'

Doekhie bestempelt de acties als een politieke beweging. In het weekend wordt er ook een autorally gereden in het rijstdistrict. De politicus zegt, dat dezelfde mensen die voorin zullen lopen bij het protest, in de avonduren aan de rally zullen meedoen.

1 comments:

  1. Doekhie is het laatste die moet praten. Waar is de zes banen highway, waar zijn de goedkope volkswoningen, jullie zouden de koers omlaag krijgen, jullie zouden ervoor zorgen dat we zouden slapen met open ramen zouden dieven ijzer,misikaba zou van Suriname Dubai maken maar het is doebaai geworden, dus doekhie verdien je vette geld, hou je mond dicht en doe je werk vooral als parlementarier want het enigste wat je heel goed kan is het Surinaams volk beledigen. Niks anders, geef jij de mensen van nickerie om te eten? Dat wat ze nu verdienen is alleen om te kunnen eten ja, zelfs voor een bromfiets reparatie moeten ze geld lenen laatstaan andere dingen.

    BeantwoordenVerwijderen