dinsdag 30 mei 2017

Negen jaar cel geëist tegen man voor seksueel misbruik twee minderjarige dochters

Meisjes door vader misbruikt rond leeftijd van 10-11 jaar - Nu zijn ze 15 en 18 jaar jong


Verdachte H.K. hoorde gisteren een gevangenisstraf van negen jaar onvoorwaardelijk tegen zich eisen wegens het seksueel misbruiken van zijn twee minderjarige dochters. Officier van Justitie Roy Elgin vindt deze hoge strafmaat passend, gezien de ernst van de feiten, aldus vandaag, dinsdag 30 mei 2017, de Ware Tijd.  

De moeder van de slachtoffers deed vorig jaar aangifte, nadat zij haar op de hoogte hadden gesteld van het misbruik. Volgens de oudste zou de vader zich vanaf haar tiende tot haar dertiende meermalen aan haar hebben vergrepen. Haar zusje overkwam hetzelfde toen zij elf jaar was. De meisjes zijn nu achttien en vijftien jaar oud.

Omdat de oudste de situatie niet meer aankon, besloot ze het haar moeder te vertellen. Ze voelde zich altijd gekwetst en ze wilde voorkomen dat haar andere twee zussen ook slachtoffer zouden worden. De vijftienjarige heeft verklaard te hebben meegemaakt hoe K. haar zus misbruikte.

Bij de politie had de verdachte verteld dat, hij zich al had verontschuldigd voor zijn vergrijp. Hij misbruikte zijn dochters steeds wanneer zijn vrouw niet thuis was en heeft geen van de keren een condoom gebruikt.

Het Openbaar Ministerie laat meewegen, dat kinderen in hun opvoeding waarden en normen als ook educatie mee moeten krijgen, zodat ze zich later als zelfstandige volwassenen kunnen redden in de samenleving. Hij neemt het de vader daarom kwalijk, dat hij zijn opvoedende en beschermde taak heeft verzaakt. Op 12 juni komt zijn advocaat aan het woord.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!