vrijdag 5 mei 2017

Nerkust, voorzitter KOB, voelt zich bedreigd door eigen leden tijdens vergadering

Mededeling dat herwaarderingstraject pas eind juni wordt uitgevoerd leidt tot woede leden


Marcelino Nerkust, voorzitter van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB), voelde zich donderdag 4 mei 2017, tijdens een drukbezochte algemene ledenvergadering in het nauw gedreven door leden die naar zijn mening de orde aan het verstoren waren. Hij riep op gegeven moment de hulp van de politie in, maar die arriveerde anderhalf tot twee uur later toen de vergadering al voorbij was.

Er ontstond tumult na de mededeling van Nerkust, dat het volledige herwaarderingstraject pas eind juni zal worden uitgevoerd. 'Ik ben lid. Laat de politie me verwijderen', riep een leerkracht zwaaiend met zijn lidmaatschapskaart. De hel brak letterlijk los, zo schrijft althans de Ware Tijd, en de leden riepen van alles en nog wat staande de vergadering. 'Laten we een vuist vormen. Het is nu of nooit', riepen enkele leerkrachten in koor.

Ondanks de rumoerigheid zette Nerkust de vergadering voort met een handjevol leerkrachten die in de zaal waren gebleven. Een groot deel van de leden was morrend weggelopen. Echter, de rust keerde niet terug. Terwijl de voorzitter nog sprak, riepen ontevreden leden allerlei dingen door de vergadering. Dit was reden voor Nerkust om de sterke arm erbij te halen, maar die kwam pas na anderhalf tot twee uur. Op dat moment was de vergadering al ten einde en was de persconferentie gaande.

De KOB-voorman beweert, dat hij een rumoerige vergadering zag aankomen, omdat naar zijn informatie personen naar de vorige vergadering waren gestuurd om de sterkte van die bijeenkomst te peilen.

0 comments:

Een reactie plaatsen