maandag 1 mei 2017

NOS: Surinaamse ondernemers snakken naar adem in economische crisis

'Toen schuld bijna half miljoen Amerikaanse dollar was hebben we leveringen aan overheid moeten stopzetten'In Suriname, raakt de schatkist leger en grijpt de crisis steeds verder om zich heen. De afgelopen jaren is er door de overheid te veel geld uitgegeven terwijl de inkomsten, die vooral uit olie en goud kwamen, tegenvielen. Het midden- en kleinbedrijf heeft iedere dag te kampen met de gevolgen van dat beleid, honderden bedrijven moesten hun deuren al sluiten. Dit schrijft correspondent Harmen Boerboom zondag 30 april 2017 op de website van de NOS.

Voor ondernemer Henry Carbière Falls, die een bedrijf heeft in kantoorartikelen en kopieermachines, zijn de gevolgen goed merkbaar.

'De Surinaamse overheid was de grootste klant van ons', vertelt hij. 'Op een gegeven moment werden de rekeningen niet meer betaald. Toen de schuld was opgelopen tot bijna een half miljoen Amerikaanse dollar hebben we de leveringen aan de overheid moeten stopzetten. We hebben uiteindelijk een stuk grond en gebouwen moeten verkopen om de rekening aan Amerika te betalen.'

Lees hier het vervolg van het artikel.

0 comments:

Een reactie plaatsen