zondag 21 mei 2017

NPS-voorzitter Gregory Rusland eist ombuiging van beleid

Herhaling van zetten in weinig vernieuwende toespraken oppositieleiders


NPS-voorzitter Gregory Rusland (zie foto - Bron: NPS)zei zaterdag tijdens de protestmanifestatie in zijn partijcentrum Grun Dyari, dat het zo niet langer door kan gaan. Er wordt volgens hem al zeven jaar wanbeleid gevoerd. Hij eist dat het beleid nu omgebogen wordt. Als president Desi Bouterse hiertoe niet in staat is, moet hij het mandaat onmiddellijk teruggeven. Dit bericht Starnieuws vandaag, zondag 21 mei 2017.

Ook de voorzitter van de Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, en zijn collega van DOE, Carl Breeveld, wezen op diverse misstanden. Breeveld bleef stilstaan bij de corruptie die hoogtij viert zonder dat er wordt ingegrepen. De vele CLAD-rapporten (Centrale Landsaccountantsdienst) liggen er, zonder dat er iets mee wordt gedaan.

Somohardjo sprak over kenmerken van diverse bevolkingsgroepen en stelde dat ze nakomelingen zijn van strijders. Hij riep ook de president op om het beleid om te buigen, anders moet hij het mandaat teruggeven. 'Blijf geen steen op de weg van de ontwikkeling van Suriname.'

Rusland gaf met diverse voorbeelden aan hoe erg de koopkracht achteruit is gegaan. Hij stelde ook de gezondheidszorg aan de kaak, waarbij de basisvoorziening voor velen niet meer gegarandeerd is. Veel burgers zullen de volgende maand zonder basisverzekering zitten. Ook voor jongeren is de situatie volgens de NPS-voorzitter uitzichtloos. Jongeren die in de regeringspartij zitten, lijken allemaal te werken voor Staatsolie. 'Ze zijn allemaal ja-knikkers die niets anders doen dan het beleid verdedigen.'

De NPS-voorzitter zei, dat met de manifestatie een duidelijk signaal is gegeven aan de regering dat het beleid moet veranderen. Hij bedankte alle mensen die al enige tijd actie voeren en vroeg een applaus voor hen.

De oppositionele partijen in De Nationale Assemblee hebben de krachten gebundeld en de coördinatie van meerdere groeperingen op zich genomen. De tijd van verandering is aangebroken, meent Rusland.

 

0 comments:

Een reactie plaatsen