maandag 15 mei 2017

NPS-voorzitter Rusland: 'Regering gebruikt drogredenen bij weigering vergunning protest op Onafhankelijkheidsplein en Kerkplein

'Verarming is opgetreden door wanbeleid regeringen-Bouterse'


Als het aan de Nationale Partij Suriname (NPS) ligt hoeft er geen vergunning meer te worden aangevraagd voor het houden van een protestmanifestatie. Dit zei partijvoorzitter Gregory Rusland tijdens een mobilisatievergadering zaterdagavond 13 mei 2017 in Tammenga. De NPS, VHP, PL en ABOP zullen bepalen hoe met deze kwestie zal worden omgegaan, zo schrijft Starnieuws. 

Rusland blijft erbij dat er drogredenen worden gebruikt om geen toestemming te verlenen voor het houden van de protestmanifestatie op 20 mei op het Onafhankelijkheidsplein of op het Kerkplein. Beide aanvragen zijn afgewezen. De aanvraag voor het André Kamperveen Stadion is ingetrokken door ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, omdat volgens informatie van de oppositionele partijen het Kerkplein wel zou worden toegewezen.

Wat de nieuwe locatie wordt, zal in de samenwerkingsverband van de vier partijen worden besproken, zegt Rusland.

De NPS-voorzitter is tijdens de mobilisatievergadering uitgebreid ingegaan op de economische situatie in het land en de verarming van het volk. Hij haalde aan. dat in De Nationale Assemblee opgemerkt is dat de NPS het volk heeft verarmd en dat de regering een inhaalslag moest maken om de sociale achterstand weg te werken.

De politicus rekende uit dat seniore burgers in de tijd van president Ronald Venetiaan Srd 375 ontvingen. Dit was toen 125 Amerikaanse dollar waard. Nu is de oudedagsvoorziening Srd 525 of slechts 60 Amerikaanse dollar. Wat leerkrachten en ambtenaren verdienden was omgerekend 800 Amerikaanse dollar. Nu is hun salaris nauwelijks 200 Amerikaanse dollar waard.

De verarming is volgens hem opgetreden door het wanbeleid van de regeringen-Bouterse. De waarde van de Surinaamse munt is gedevalueerd waardoor mensen steeds minder kunnen kopen met het geld dat ze verdienen. Daarom is de vakbeweging begonnen met protesten en op 20 mei zijn de politieke partijen aan de beurt.

0 comments:

Een reactie plaatsen