dinsdag 23 mei 2017

NPS-voorzitter Rusland: 'Protestmanifestatie oppositie is slechts begin van een stappenplan'

'Aftreden regering vooralsnog niet aan de orde'

Regering Bouterse hoeft zich geen zorgen te maken over gedweeë oppositie.....


De protestmanifestatie van de gezamenlijke oppositie is slechts het begin van een stappenplan. Dat zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland vandaag, dinsdag 23 mei 2017, in de Ware Tijd. 'Het eindigt niet hierbij.' Hij heeft namens de overige partijleiders zaterdag na afloop van de bijeenkomst een verklaring voorgelezen, waarin de regering wordt opgeroepen om ‘onmiddellijk concreet beleid te voeren’. 

De president moet 'terstond zijn mandaat teruggeven, indien hij dit wanbeleid continueert en er geen verlich ting komt voor het getergde volk'.

Rusland, die de protestmanifestatie van zaterdag succesvol noemt, zegt dat het nu kijken is hoe de regering zal reageren op het signaal dat is afgegeven. Hij zegt dat er daaraan vooralsnog geen concrete termijn is verbonden, 'maar het zal zeker geen jaren duren'.

Een belangrijk moment is de komende begrotingsbehandeling waar er meer duidelijkheid moet komen over de beleidsrichting van de regering. Als blijkt dat ze geen gehoor geeft aan de oproep zal het stappenplan vervolgd worden, maar de politicus wil daarover niet uitweiden. Hij laat tussen neus en lippen door wel doorschemeren dat er een scherper signaal zal worden afgegeven, weliswaar 'stapsgewijs, overzichtelijk en transparant'.

Rusland zal samen met de leiders van de VHP, PL en ABOP de bijeenkomst van zaterdag evalueren. Er volgen nog meer gesprekken met de vakbeweging en het bedrijfsleven. Hoewel de eis van sommige groepen is dat de regering moet aftreden, zegt Rusland dat dit vooralsnog niet aan de orde is. Hij verwijst naar de meerderheid aan zetels die de regering heeft en zegt dat zij de ruimte heeft om beloftes die aan het volk zijn gemaakt na te komen. Daar dit tot nu toe niet het geval is, wordt er daarom drastische ombuiging van het beleid geëist.

Gelet op de opmerkingen van Rusland, ziet het ernaar uit dat niets gaat veranderen. Op de bekende wijze wordt de gedweeë politiekvoering voortgezet en van enige verharding zal geen sprake zijn. De regering Bouterse hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over de oppositie.

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

1 comments:

  1. Meneer Rusland, het stappenplan was reeds al geschied en in gang gezet door anderen. Beseft u niet dat er geen ruimte meer gegeven kan en mag worden aan deze regering? U dient als oppositiepartij nu op uw strepen te staan en eisen te stellen. Het vertrek van de regering dient voor het volk en u de grootste eis te zijn. Ik heb het reeds gezegt, U houd met uw stelling het volk aan het lijntje. Het gaat niet om de verzwaring die op het volk rust. Het gaat om het jarenlange wanbeleid en corruptie van deze regering. de verzwaringen zijn extra zaken die erbij zijn komen kijken. De regering heeft bewezen niet capabel te zijn dus dient er gekeken te worden naar andere maatregelingen die haar vertrek kunnen bespoedigen.
    Dat moet de lijn nu zijn.

    BeantwoordenVerwijderen