vrijdag 5 mei 2017

OM Curaçao gaat over tot vervolging directeur Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten

Tromp verdacht van plegen 'financiële malversaties'


Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao heeft besloten om de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) te dagvaarden voor belastingfraude. Het onderzoek tegen de heer Emsley Tromp, genaamd Saffier, is begin 2016 gestart naar aanleiding van aanhoudende berichten in de media over mogelijke financiële malversaties gepleegd door verdachte, zo laat het OM vandaag, vrijdag 5 me 2017, in een persbericht weten. 

In dit onderzoek is onder meer een aantal huiszoekingen verricht, waaronder bij de Centrale Bank en bij verdachte thuis. Ook zijn getuigen gehoord en zijn stukken uit het buitenland ontvangen. Vanzelfsprekend is ook de verdachte zelf gehoord. Het onderzoek leidde onder meer tot de verdenking dat de heer Tromp over de periode 2006 tot en met 2014 opzettelijk niet alle inkomsten die hij vanwege zijn functie ontving ten behoeve van zijn pensioenopbouw aan de belastingdienst heeft opgegeven. Het nadeel voor het land Curaçao wordt geschat op ongeveer 5.5 miljoen Antilliaanse guldens.

Het onderzoek naar deze verdenking is inmiddels afgerond en hierover heeft het Openbaar Ministerie nu een beslissing genomen.

Het Openbaar Ministerie verwacht binnenkort de dagvaarding voor deze feiten uit te brengen, dan is ook de zittingsdatum bekend. De verdachte is over de vervolgingsbeslissing van het Openbaar Ministerie geïnformeerd. Het opsporingsonderzoek naar de overige verdenkingen loopt door. Hier zal later een vervolgingsbeslissing over worden genomen.

0 comments:

Een reactie plaatsen