donderdag 11 mei 2017

Onduidelijkheid over toekomst vluchten Air Berlin tussen Düsseldorf en Curaçao

Toeristenbureau CTB: ‘De onderhandelingen lopen nog’


Terwijl de Duitse luchtvaartnieuwswebsite Airliners.de meldt, dat 24 oktober de laatste vlucht is tussen de Duitse stad Düsseldorf en Curaçao (zie onderaan), zegt toeristenbureau CTB dat ‘de onderhandelingen nog lopen’ en dat uiterlijk maandag antwoord uit Duitsland wordt verwacht. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 11 mei 2017.

Het stopzetten van de verbinding zou een grote tegenvaller zijn voor CTB en voor de toeristische belangenvereniging CHATA (Curaçao Hospitality & Tourism Association), die hadden ingezet om Air Berlin nog in elk geval tot en met het winterschema in april 2018 te behouden en in de tussentijd te werken aan een plan B.

De maatschappij vliegt al jaren met een omzetgarantie (‘revenue guarantee’) en naar verluidt waren de regelmatige verlate betalingen vanuit Willemstad een reden om de relatie te beëindigen.
Air Berlin streicht Langstrecke ab Düsseldorf

09.05.2017 - 08:00 
Air Berlin fliegt eigenen Angaben nach im kommenden Winter nicht mehr zwischen Düsseldorf und der karibischen Insel Cu­ra­çao. Laut Flugplandaten findet der letzte Flug am 24. Oktober statt. Derzeit wird die Strecke noch einmal pro Woche angeboten.


Ein Airbus A330 der Air Berlin steht in Düsseldorf auf dem Flughafen.  - © © dpa - David Young
Ein Airbus A330 der Air Berlin steht in Düsseldorf auf dem Flughafen.© dpa /David Young

0 comments:

Een reactie plaatsen