dinsdag 16 mei 2017

Ontsnapte jaguar in Abilene Zoo, Abilene, Texas (VS), doodt slingeraap

Dierentuin onderzoekt hoe jaguar wist te ontsnappen

Estrella en Luna

Een jaguar is gisteren uit zijn verblijf ontsnapte in de Abilene Zoo, Abilene, Texas, en greep een slingeraap. Personeel ontdekte dat Estrella, een twee jaar jonge jaguar, iets na acht uur 's morgens ontbrak, zei voordat de dierentuin geopend werd, de directeur Bill Gersonde in verklaring, aldus vandaag, dinsdag 16 mei 2017, onder andere Dallas News.

Dierentuinpersoneel vond de jaguar in het verblijf van de slingerapen. Een van de apen, een 19-jarig mannetje, Ba, was ernstig gewond en moest worden geëuthanaseerd.Er werd een 'ontsnapt dier code' geactiveerd en een dierentuin dierenarts schoot Estrella ongeveer negen minuten nadat het personeel opmerkte dat ze weg was met een verdovingsgeweer neer. Estrella werd om tien voor negen in een kooi geplaatst en kwam daar bij van de verdoving, zei Gersonde.

Haar zus Luna werd tijdens de vlucht veilig opgesloten. Gersonde zei, dat de deuren naar het jaguarverblijf dicht waren en dat de dierentuin onderzoekt hoe het dier ontsnapt is.

Ba, de slingeraap, kwam in de dierentuin nadat federale ambtenaren hem in beslag hadden genomen bij illegale wildhandelaren die de dieren over de grens smokkelen, aldus woordvoerster Kelly Thompson.

Het is het eerste incident in de dierentuin sinds Estrella en Luna, die in de dierentuin van Fort Worth werden geboren, in februari 2016 naar Abilene verhuisden.

(Red. De Surinaamse Krant/Dallas News/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen