woensdag 3 mei 2017

Oppositie start gesprekken met organisaties over grootse manifestatie 20 mei

Deze dagen voeren oppositiepartijen diverse gesprekken met groeperingen uit samenleving


De oppositionele partijen VHP, NPS, ABOP en Pertjajah Luhur beginnen vandaag, woensdag 3 mei 2017, gesprekken met diverse groeperingen. Als eerste wordt vanmiddag in VHP-centrum 'de Olifant' in Paramaribo activist van het eerste uur Curtis Hofwijks van 'We Zijn Moe/Burger Collectief ontvangen. 

De politieke partijen maken zich op voor een protestmanifestatie op 20 mei. Er staan ruim dertig organisaties op de lijst.

Vanmiddag wordt ook gesproken met de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFa), de Surinaamse Partij van de Arbeid, DA'91, de Raad van Vakcentrales in Suriname (RaVakSur), de Bond van Leraren/Alliantie voor Leerkrachten in Suriname. Op 4 mei worden de gesprekken vervolgd in het hoofdkwartier van de NPS, Grun Dyari. Uitgenodigd zijn DOE, de Nationale Vrouwen Beweging, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de Vereniging van Medici in Suriname.

Op het programma voor 5 mei in 'de Olifant' staan de PALU, de Interreligieuze Raad in Suriname, de Surinaamse Politiebond en de Gemeente Godsrivier. Deze week wordt in Grun Dyari afgesloten met de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden en de Vereniging van Kleine Winkeliers.

Starnieuws verneemt dat de volgende week doorgegaan wordt met het voeren van gesprekken met diverse organisaties.

0 comments:

Een reactie plaatsen